Betalmetoder

Ta betalt som du vill

Hur funkar kortbetalningar?

Enklakassan erbjuder 2 olika kortbetalningslösningar. En för den fysiska butiken och en för vårt självbetjäningssystem.

I den fyisiska butiken kan man med hjälp av Enklakassan ta kortbetalningar direkt i en Android enhet, till exempel en telefon eller tablet. Det hela sker via en teknik som heter SoftPos, och funkar ungefär som Google pay eller Apple pay. Butiken slår in produkterna som vanligt och väljer betalmetod "kort blipp". Kunden kan då betala med antingen sin egen telefon eller sitt vanliga betalkort genom att lägga det emot baksidan av butikens telefon. När betlningen är gjord skapas kvitton som vanligt och går att maila eller smsa.

För att sätta upp ovan kortbetalningslösning kontaktar man oss här

Det andra alternativet för kortbetalning är online köp i självbetjäningsbutiken. Den lösningen går via en betalningsleverantör som heter Stripe. Det går att sätta upp sitt konto direkt i Enklakassan appen genom att klicka på betalmetode Kort och följa instruktionen i appen.

Hur funkar Swish?

Swish är en fantastiskt smidig betalmetod som många kunder vill använda. Men det finns olika varianter av Swish som funkar lite olika.

Swish privat/ Swish företag

Dessa funkar likadant som varandra, även om den ena är för privatpersoner (och bör inte användas för företags relaterad försäljning) och den andra är för företag. Man ställer in den genom att lägga in sitt swishnummer i betalmetoden och klickar på aktivera. När en kund ska betala så skapar Enklakassan en färdig QR-kod med ditt swishnummer och beloppet förifyllt. Kunden kan då skanna denna och slippa risken av felslag. När kunden har betalt är det upp till kassören att verifiera att transaktionen gått igenom. Därefter är det bara att klicka på Kund har betalt så skapas kvittot.

Swish handel

Swish handel är en variant som i första hand togs fram för webben, men funkar perfekt i kassan. Med Swish handel så behöver man registrera Enklakassan som teknisk leverantör hos sin bank, och därefter är det bara att lägga in swishnumret i betalmetoden Swish handel. När en kund ska betala så skapas en unik QR-kod med nummer, belopp och meddelande förifyllt. Kunden betalar som vanligt i sin swishapp, och sedan verifierar Enklakassan betalningen. Det innebär att dels så finns det ingen risk för felslagning hos kunden samtidigt som du som handlare kan vara säker på att pengarna kommit in på ditt konto.