Restaurang

Extra funktioner som gör att restaurangen flyter på smidigt

Bongskrivare

I Enklakassan restaurang finns möjlighet att ansluta bongskrivare. En bongskrivare ansluts i nätverket och samtliga enheter som används för att skicka bongar till skrivaren måsta vara anslutna i samma nätverk.

Man börjar med att lägga upp en skrivare i appen. Det sker på samma sätt för både skrivare som används till kvitto och till bongar. Gå till Meny -> skrivare och klicka på "Lägg till". Fyll i ett namn som hjälper dig att identifiera den fysiska skrivare och dess ipv6 address.

Default-1.png

Därefter skapar du en bongplats i appen. Detta ska motsvara den fysiska platsen, till exempel kök eller bar.

Default-0.png
Inne på en bongplats så lägger du även till skrivaren ifrån förra steget som en skrivare kopplat till bongplatsen. På så vis kan man enkelt ta bort eller lägga till nya fysiska skrivare utan att behöva ändra på produkterna. Här finns även en ruta som heter Kräv referens på bong, referens kan vara bordsnummer, pucknummer, namn osv för enkel identifiering av kund när maten är klar

Slutligen lägger du in bongplatsen på en produkt som du vill ska komma ut på bongen. Till exempel så vill du att kebabtallriken ska visas i köket, så då lägger du in bongplatsen "kök" på produkten. Här går det att välja om informationen på en bong ska komma ut på mer än en skrivare. Ex: Har man en bong i kök och en i kallskänken vill båda ha information om att det ska serveras mer till bordet. Bongen blir uppdelad enligt grupperingarna gjorda i bongplatser. Det går även att göra flera bongplatser och skicka till samma skrivare, bongen kommer inne- hålla flera rubriker baserat på bongplats så man enkelt ser tex förrätt och huvudrätt.